T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / GÖLBAŞI - Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Neden Tercih Etmelisiniz

   
   

Neden Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini tercih etmeliyim ?

Nitelikli iş gücünün artırılması, sanayi kuruluşlarında hizmet veren kalifiye eleman sayısının çoğaltılması ve ara eleman ihtiyacının karşılanması adına mesleki ve teknik eğitim hayatı bir öneme sahiptir.

Bu bakımdan meslek liselerinin tercih edilmesi oldukça önemli bir yere sahiptir.Ortaokuldan mezun olan Öğrencilerimizin iyi bir gelecek inşa etmesi için temelleri şimdiden sağlam atması gerekmektedir.

Lisemizde Anadolu Meslek Programı ve Anadolu Teknik Programı olmak üzere iki ayrı program yürütülmektedir. Anadolu Meslek Programları sektörün ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını gidermeye yönelik kurulurken, Anadolu Teknik Programı ise mesleki eğitimin yanında yüksek öğrenime de öğrenci yetiştirilmesini sağlamaktadır.

 

Öğrencilerimiz eğitim öğretim hayatlarına devam ederken sosyal güvence kapsamında sigortaları da erkenden başlamaktadır. 

Okulumuz beş farklı ( Bilişim, Elektrik-Elektronik , Mobilya, Metal ve Makina ) alanda sağladığı staj imkanlarıyla öğrencilerin mesleklerini iş yerlerinde öğrenmelerine fırsat vermekte ayrıca aile ekonomisine de önemli bir katkı sunmalarını sağlamaktadır. 

 

Kamu kurum ve kuruluşları personel alımında meslek lisesi mezunlarına öncelik vermektedir. Öğrenciler meslek lisesinden mezun olduklarında diplomanın yanı sıra iş yeri açma belgesine de sahip olmaktadırlar.

Bütün bu bahsettiklerimiz kapsamında şu an lise tercihlerini yapan öğrencilerimizin okulumuzu tercih etmeleri onların kariyer planlamasında önemli bir yere sahiptir. 

 

 

Meslek liseli olmak , meslek sahibi olmaktır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.07.2020 - Güncelleme: 09.07.2020 23:56 - Görüntülenme: 630
  Beğen | 11  kişi beğendi