Bilişim Teknolojileri Alanı

Bilişim teknolojileri alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu yanında, alanın altında yer alan ağ işletmenliği ve siber güvenlik, bilgisayar teknik servisi, veritabanı programcılığı ve web programcılığı dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Öğrencileri gündelik hayat ve iş dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan bilgisayar alanında, yazılım ve donanıma hâkim bireyler haline getirmek; onları geleceğe ve ülke ekonomisindeki yeni yerlerine hazırlamak, öğrencileri bilgisayar teknolojilerini kullanabilen, ülke kalkınması yolunda önemli adımlar atabilen, iyi kararlar verebilen ve bu kararlara katılabilmek için, genel ve teknolojik anlamda usta birer okur-yazar olan bireyler haline getirmek ve onların Bilişim Teknolojileri alanında istihdam edilebilmelerini sağlamaktır.

Okulumuzda Bilişim Teknolojiler Alanı altında 3 dal bulunmaktadır. Bunlar;

·         Web Programcılığı

·         Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik

·         Bilgisayar Teknik Servisi

WEB PROGRAMCILIĞI DALI: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında web sayfası tasarımı ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlama yeterliliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmeye yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

14-05-2020 14-05-2020

Web Programcılığı Dalı eğitimi için alanımızda 15+1 bilgisayar donanımlı 2 tane atölyemiz mevcuttur.

AĞ İŞLETMENLİĞİ VE SİBER GÜVENLİK DALI: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları, geniş ağ sistemleri için yönlendirme ve yönlendirme yönetimi yapma yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmeye yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

14-05-2020

Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik Dalı eğitimi için alanımızda 10+1 bilgisayar, 4 tane Cisco Router ve 4 Cisco Switch donanımlı 1 tane ağ atölyemiz mevcuttur. Okulumuz Cisco Akademi üyesi olup öğrencilerimize verdiğimiz eğitimlerde Cisco sertifikaları verilmektedir.

BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSİ DALI: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, arıza giderme ve kontrol sistemleri devreleri yapma yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmeye yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

14-05-2020

Bilgisayar Teknik Servis Dalı eğitimi için 10+1 bilgisayar donanımlı bir tane teknik servis atölyemiz mevcuttur.

Alanımız, mevcut tüm dalların eğitimini verebilecek donanım ve öğretmen yeterliliğine sahiptir. Belirttiğimiz donanımlar dışında 15+1 donanımlı iki tane daha bilgisayar atölyemiz ve bir tane de çok amaçlı sınıfımız mevcuttur.

14-05-2020 14-05-2020

Bilişim teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Ağ kurulum ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmete ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında,

2. Bilgisayar teknik servisi hizmeti veren bilgisayar firmalarında, kamu kurum ve kuruluşlarında,

3. Kullanıcı ara yüzüne sahip uygulama ve veri tabanı programları kullanımı ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında,

4. Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında vb. yerlerde çalışabilirler.

Alan programının toplam eğitim süresi, 9. sınıftan sonra 3 öğretim yılı olarak planlanmıştır. 2. Eğitim süresinin okul, işletme ve bireysel öğrenme için ayrılmış dağılımı, bilişim teknolojileri alanı haftalık ders çizelgesi, dersler ve modüller ile ilgili açıklamalarda belirtildiği gibi uygulanır.

İşletmelerde mesleki eğitim; Anadolu meslek programı öğrencilerinin mesleki bilgi, görgü ve becerilerini artırmak amacıyla 12.sınıfta 3 gün işletmede öğrenim görmektedir.

Öğrenciler, programın gerektirdiği öğretim faaliyetleri, istihdam olanakları ve planlama konularında çevredeki üniversiteler, sivil toplum örgütleri, bilişim sektöründe yer alan yazılım, ağ yönetim, web hizmeti ve teknik servis hizmeti veren firmalar, meslek odaları ve meslek elemanları ile iş birliği yapılarak yönlendirilir.

Adli Bilişim Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği